O rețetă ideală
O rețetă ideală pentru un sfârșit de săptămână reușit.
”Ciuperci umplute cu salam și cașcaval. ”
Ingrediente:
– 10 ciuperci mai mari;
– o ceapă potrivită;
– 50 g salam ”de Moscova”;
– 75 g cașcaval;
– o lingură de pastă de tomate;
– 2 linguri de ulei;
– sare, piper si oregano.
Mod de preparare:
– ciupercile se curăță de codițe, se spală și se pun la scurs;
– ceapa se curăță de coajă, se spală și se toacă mărunt;
– codițele de la ciuperci se spală și se toacă;
– codițele, împreună cu ceapa și salamul Mezellini de Moscova tocat mărunt, se pun la călit in cele două linguri de ulei încins;
– se adaugă pasta de tomate, două linguri cu apă, sare, piper, oregano și se lasă la foc mic circa 5-10 minute (dacă mai este nevoie se mai adaugă apă);
– ciupercile, se umplu cu compoziția pregatită și se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt;
– peste ele se pune cașcaval ras și se dau la cuptor la 180 de grade, până ce cașcavalul s-a topit și ciupercile sunt coapte. Dacă dispuneți de grătar, le puteți întinde pe el să se coacă, pentru mai multă aromă apetisantă. (La fel puteți găti și vânătă)
Poftă bună!