Îndrăgostește-te de ouăle Benedict cu pastramă de porc "Cărniță” de la Mezellini!

Îndrăgostește-te de ouăle Benedict cu pastramă de porc "Cărniță” de la Mezellini!

1. Într-o tigaie caldă se adaugă uleiul de măsline și se prăjește pastrama de porc ”Cărniță” până devine crocantă.
2. Într-un vas de sticlă rezistent la temperatură se adaugă gălbenușurile și oțetul cu tarhon, fără să le asezonăm. Se transferă vasul pe o baie de abur realizată cu ajutorul unei cratițe cu apă fierbinte menținută la punctul de fierbere (pe setarea minimă a plitei). Ouăle se gătesc amestecând continuu cu un tel. Se amestecă până încep să crească în volum (până își dublează volumul). Se adaugă treptat în fir subțire untul topit, continuând amestecarea. Sosul olandez are o textură fină, catifelată și este asemănător cu o smântână lichidă.
3. Se asezonează cu zeamă de lămâie, sare și piper negru. Ouăle se gătesc în apă. Într-o oală se pun la fiert 2 litri de apă. Când apa clocotește, se pun 2 linguri de oțet de vin.
4. Fiecare ou se sparge într-o ceșcă de cafea. Când apa fierbe, se învârte cu o lingură în ea astfel încat să se formeze un vârtej și se lasă ușor să cadă în apă un ou. Albușul se va întări și va lua o formă rotundă. Oul trebuie lăsat la fiert în apă timp de 2-3 minute după care se repetă procesul pentru fiecare ou pe care doriți să îl serviți.
5. La final, se așază toate ingredientele (pastrama de porc ”Cărniță” , ouăle fierte) pe pâinea prăjită și se adaugă deasupra sosul olandez.
Poftă bună.

Write Comment


Logo