Soleancă!
Astăzi gătim împreună
ceva super gustos și hrănitor, "Soleancă" cu salam Mezellini!
1) 300 grame de salam Mezellini;
2) 1 ceapă mare;
3) 4-5 castraveţi muraţi în oţet;
4) 1 morcov mare;
5) 3-4 linguri pastă de tomate;
6) pătrunjel;
7) mărar;
8) 200 g măsline verzi;
9) lămâie;
10) 2-3 foi de dafin;
11) sare, piper după gust.
Ceapa tăiată mărunt şi morcovul dat prin răzătoare
se pun la călit în puţin ulei pentru câteva minute.
Adăugăm pasta de tomate şi lăsăm pentru încă două
minute, după care se adaugă salamul Mezellini şi castraveţii muraţi, toate
tăiate julien, foile de dafin şi amestecăm totul bine.
Peste câteva minute turnăm apă cât să acopere cu
2-3 degete, acoperim cu capac şi lăsăm să fiarbă până se întrepătrund aromele.
Gustăm ciorba şi adăugam piper şi sare, dacă este
nevoie.
La sfârşit punem măslinele, pătrunjelul şi mărarul
tocat, aşteptăm să dea în clocot şi oprim focul. Se serveşte fierbinte, cu
felii de lămâie și smântână.
Poftă bună!